Tema: gal galit padet su laipsniais
jauciu kad viesiems cia ziauriai lengva tema, bet man niekada nebuvo aisku kaip paversti kvadratinius metrus i kvadratinius decimetrus arba kvadratinius centimetrus i kvadratinius decimetrus gal galit padet? ![]()
Jūs esate neprisijungęs. Prašome prisijungti arba registruotis.
Puslapiai 1
Jūs privalote prisijungti arba registruotis norėdami rašyti pranešimus mūsų forume
jauciu kad viesiems cia ziauriai lengva tema, bet man niekada nebuvo aisku kaip paversti kvadratinius metrus i kvadratinius decimetrus arba kvadratinius centimetrus i kvadratinius decimetrus gal galit padet? ![]()
1 dm = 10 cm = 0,1 m , čia manau viskas aišku. ![]()
Tarkim turim plokštę, kurios plotas 25 m², versim juos į kvadratinius decimetrus:
Į metrą telpa 10 decimetrų, tai į kvadratinį metrą tilps 10² kvadratinių decimetrų.
25 m² = 25*10² = 2500 dm².
Tarkim tau reikėtų versti metrus į centimetrus. Į metrą telpa 100 cm, tai į kvadratinį metrą tilps 100² kvadratinių centimetrų, (jei reikėtų kubinius metrus versti į kubinius centimetrus, tai daugintumėm iš 100³)
Tarkim turim 17 m², ir juos mums reikia paversti į kv. cemtimetrus.
17 m² = 17*100² = 170000 cm².
Dabar kaip paversti kv. centimetrus į kv. decimetrus:
Vienas centimetras sudaro 0,1 decimetro, tai verčiant kv. centimetrus į kv. decimetrus reikia dauginti iš 0,1², (analogiškai, jei reikėtų kubinius centimetrus paversti į kubinius decimetrus, tada daugintume iš 0,1³).
Tarkim mum reikia 11,11 cm² paversti į kv. decimetrus:
11,11 cm² = 11,11*0,1² = 0,1111 dm².
Pagavai sistemą? ![]()
taip pagavau
esu labai labai dėkingas
iskart aiskiau
ACIU
Puslapiai 1
Jūs privalote prisijungti arba registruotis norėdami rašyti pranešimus mūsų forume
Math24.info © 2007-2012 Visos teisės saugomos